Proste domene in nakup le te

Svetovni splet nam omogoča neomejene možnosti poslovanja in sklepanja poslov, prvi korak pred postavitvijo spletne strani pa je zagotovo zakup domene.

Za ime domene imate lahko še tako dobro idejo, vendar če je le ta že zasedena vam to nič ne pomaga. Pred registracijo je tako potrebno preveriti ali je domena prosta. Najenostavnejši način za to so orodja kot je naprimer Preveri domeno. Ime željene domene enostavno vpišete v spletni obrazec, ta pa preveri prostost domene namesto vas.

Nakup domene je lahko izrednega pomena za vaš posel saj že njeno ime predstavlja prvi stik z bodočo stranko in le ta je izredno pomemben. Pri nakupu imate možnost izbiranja več domenskih končnic, prednost pa imata seveda končnici .si in pa .com.

Nakup domene

Nakup domene in registracija sta dokaj enostavna procesa, vzemite pa v zakup, da to ni fiksen strošek, saj je domeno običajno potrebno plačevati vsakoletno.

Registracijo domene lahko najenostavneje uredite na spletni strani podjetja Domovanje d.o.o. Nudijo vam registracijo domene že za ceno pod 5€ za eno leto, enostavno pa lahko preverite tudi prostost domene. Poleg registracije domene vam ponujajo spletno gostovanje že za zelo ugodno ceno, seveda so cene odvisne od načina gostovanja, ki ga izberete, a še vedno so ugodne.

Če vas zanimajo kakršnekoli informacije v zvezi z domenami, poslovanjem prek spleta z različnimi certifikati, nastavitvijo elektronske pošte in poštnih predalov in različnimi vrstami spletnega gostovanja, vam vsekakor svetujem obisk spletne strani omenjenega podjetja.