Umag

Umag je lep, obmorski kraj na severozahodu Istre. Morje je eden izmed ključnih ampak tudi eden izmed mnogih razlogov zakaj je ta kraj tako številno obiskan. Mesto je razdeljeno na dva dela in sicer starejši in novejši del. Umag je oddaljen dobrih 80 km od Pule in ima 4700 prebivalcev. Poleg turizma je mesto znano tudi po velikem zanimanju za šport. Tako je najbolj prepoznaven teniški dogodek ATP. Poleg tega pa je zelo veliko urejenih kolesarskih poti, pešpoti in ostalih prog. Umag

Sam Umag nam ponuja veliko možnosti za nastanitev. V mestu se nahaja 7 hotelov, 3 turistična naselja z velikim številom privatnih hišk in en avtokamp. Najpomembnejša dejavnost tukaj je ribolov ukvarjajo pa se tudi z vinogradništvom in poljedelstvom.

Starejši del mesta Umag nam ponuja možnost ogleda obdobij od antike pa vse do modernih časov. Kraj so redno obiskovali že rimski plemiči ki so se tukaj odpočili od svoje dolge poti. V tem delu mesta lahko najdemo različne gostilne in restavracije, ki so znane po svojih ribjih specialitetah. Pole odlično pripravljene ribe pa si lahko odžejamo z vrhunskim vinom. Umag in sicer starejši del slovi po svojih zgodovinskih točkah. Tako si lahko ogledamo srednjeveško obzidje, obiščemo lahko galerijo Marin, muzej mesta Umag, obrambni stolp, cerkev sv. Roka in še veliko drugih zelo zanimivih stvari.

Seveda kot tudi večina obmorskih mest ima tudi Umag svoje pristanišče. Tam lahko priplujejo vse jahte dolžine do 25m. Marina ima do 600 privezov, tako da lahko v sezoni pripluje zelo veliko število jaht. Marina je zavarovana z valobranom, na koncu pa je postavljen tudi velik svetilnik.

Comments are closed.