Rok Pugelj

Danes v teh časih ko sta najbolj popularni ekipni športi kot so nogomet ali košarka prevelikokrat pozabimo na športnike, ki se za svoje uspehe trudijo sami. Eden izmed njih je tudi Rok Pugelj, ki ves svoj proti čas nameni atletiki. O svojih tekmah, rezultatih in novičkah iz treninga najdete na njegovi osebni spletni strani http://rokpugelj.najbolg.si.Rok Pugelj

Rok Pugelj se je že v mladosti rad ukvarjal z različnimi športi vendar je svoje talente našel v atletiki. Atletiko trenira že nekaj let in sicer v Atletskem klubu Krka Novo mesto pod vodstvom trenerja Aleša Lindiča. Tam ima veliko skupino drugih atletov s katerimi trenira, največ treningov pa opravlja z Matjažem Pregratom in Puš Sebastjanom. Napredek je iz leta v leta viden kar se pozna tudi pri njegovih osebnih rekordih. Rok Pugelj je v dosedanji letih postal večkratni državni in poddržavni prvak, uspešno pa je že dve leti zapored zastopal Slovenijo na mednarodnih tekmah. Rok Pugelj je še dijak in svojo uspešno zastopa tudi svojo šolo Srednje elektro šolo in tehniško gimnazijo na vseh atletskih tekmovanjih.

Največkrat se Rok Pugelj zadržuje na atletskem stadionu v Novem mestu, kjer ima 3x tedensko tudi treninge, če imate srečo in se vozit skozi njegove kraje pa ga lahko vidite na okoliških poteh. Sicer ima treninge 6x do 7x na teden v pripravljanih obdobjih pa tudi več. Kot že nekaj let zapored se bo tudi to zimo odpravil na zimske priprave. Lani je za 14 dni obiskal Črno goro letos pa se odpravljajo v  Medulin, saj lahko zaradi zimskih razmer pri nas tam opravlja svoje treninge.

Letošnja sezona se bo po vseh načrtih in planih začela 15. januarja, ko bo nastopil na dvoranski tekmi na Dunaju potem a bo tekel še nekaj tekem pozimi. Vendar je veliko tudi od njegove forme v tistem času. Seveda bo Rok Pugelj vse svoje cilje poizkušal izpolniti spomladi, ko se mu začnejo tudi spomladanske tekme na stezi.

Comments are closed.