Leseno okno polepša hišo

Ko prvič izbirate okna ali pa jih zgolj menjavate, se morate odločiti za vrsto okna. Nekateri se odločajo za druge vrste oken, čeprav spadajo okna izdelana iz lesa med najbolj obstoječe in kvalitetne. Zato se marsikdo še vedno odloča za lesena okna. V preteklosti so bila lesena okna tako rekoč edina vrsta oken, ki so se obdržala še do danes. Zato res ni težko verjeti, da gre za material, ki je kvaliteten in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg tega pa gre pri lesenih oknih za naravni material in z njegovo uporabo ne škodujemo okolju.

Leseno okno je kvalitetno

Leseno okno je na pogled najbolj klasično in tradicionalno okno. Kdor se odloči za tako vrsto okna, si v prostoru želi domačnosti in topline. Prav tako pa ima leseno okno tudi ogromno pozitivnih lastnosti, ki pričajo o njegovi kvaliteti.

Z lesenimi okni boste močno prispevali k dobremu zraku v notranjih prostorih. Lesena okna namreč dobro uravnavajo vlažnost v prostoru. To pomeni, da ni prevlažno ali presuho. In tako se v prostoru počutite udobno. Na to predvsem vpliva dejstvo, da gre za naraven material, ki pozitivno vpliva na zdravje vseh v prostoru.

Lesena okna so dober zvočni in toplotni izolator. Zaradi tega ni velikega prepuščanja zunanjega mrzlega zraka v notranjost in uhajanja toplega zraka ven. Posledično se kvalitetna izolacija pri oknih pozna pri mesečnih stroških ogrevanja, kar pozitivno vpliva na okolje.

Prednost lesenih oken za okolje

Leseno okno je narejeno iz naravnega materiala. Zato ni strahu, da bi z vašimi okni negativno vplivali na okolje. Tako vrsto oken se lahko vgradi tudi hiše, ki spadajo med nizkoenergijske objekte. In zaradi tega lahko pri lesenih oknih koristite tudi nepovratne finančne spodbude s strani Ekosklada. Ta vrsta sofinanciranja je mogoča pri vseh elementih, kjer se spodbuja uporaba obnovljivih virov energije in pripomorejo k bolj čistemu okolju.