Zakaj so kamini na drva tako učinkoviti

Kamini na drva so vedno bolj cenjeni ni uporabljani, saj ogrejejo prostor zelo hitro in poceni ter varno in naravno. Tukaj dobite več informacij o kaminih na drva, kako jih naročiti in kakšne lahko izberete. Sodobni kamini na drva so lahko v vsakem prostoru in stanovanju, ki ima možnost priklopa na dimnik oziroma je možno ga zgraditi, če ga še nimate. Vsekakor je to možno za novogradnje ali za obstoječe stavbe. Kamini so zelo različni in lahko izberete takega, kot vam ustreza.

kamini na drva

Klasični kamini na drva imajo standardne dimenzije in oblike, zunanjost pa se seveda prilagodi temu, kar zahtevata oblika prostora in vaš okus. Ker so ti kaminski vložki že izdelani, traja gradnja kamina kakšen mesec in je že narejen. To je tudi najcenejši način, da pridete do sodobnega kamina. Ponavadi zgradijo dimnik na novo, da je varen in učinkovit kot grelno telo.

Posebni kamini na drva so unikatni in se zanje posebej naredijo kaminski vložki po naročilu, kar traja nekoliko dlje. Unikatni kamini pa so najbolj zahtevni, vendar možni, mojstri pa potrebujejo nekaj mesecev, da jih zgradijo. Ampak boste na tak kamin res ponosni. Seveda ga bodo prej izrisali in vi boste potrdili, da vam je to več in potem bo kamin zgledal tako, kot je narisan.

Kamini na drva so plinotesni in ne puščajo ničesar v prostor, zato so povsem varni. Lahko so odprti na eni strani s steklenimi vrati na dve, tri ali na vse strani, kar pomeni, da so lahko sredi prostora. Tako boste lahko sedeli okoli kot ob tabornem ognju in se greli. Kamin deluje na drva in hitro ogreje prostor. Ko se segreje zidani del, začne pihati pod stropom še nežna toplota, ki ogreje prav vse prostore in še druga nadstropja. Greje pa lahko še en dan po tem, ko je ogenj že ugasnil, zato je izjemno varčen in poceni za ogrevanje. Z njim pa ogrejete lahko tudi vodo in radiatorje. Naročite ga čim prej, še pred zimo.