Delo v Avstriji

Danes je v Sloveniji zelo težko dobiti zaposlitev, zato se veliko ljudi odloča za delo v Avstriji in drugod po Evropi. Do danes je z delom v Avstriji našlo že več kot 17.000 Slovencev, ki so z delovnimi razmerami zelo zadovoljni.Delo v Avstriji

Prosta dela avstrijskih delodajalcev je zelo veliko. Ponujajo nam različna dela od gradbeništva, računalništva, industrija in podobna.Glavne panoge v Avstriji so znanost, informacijska in komunikacijska tehnologija, kmetijstvo, gostinstvo, gozdarstvo. Glavni razlog za delo v Avstriji so zagotovo plače, ki presegajo naše standarde.

Vendar ni vse tako lepo kot se sliši. Delo v Avstriji sicer res ni težko dobiti, saj je veliko razpisov, vendar problem je kadar delo iščejo mladi saj ne vzamejo radi delavce, ki še nimajo izkušenj in še iščejo možnost, da se izkažejo. V Avstriji ne dobijo plačano prevoz do delovnih mest ampak imajo trinajsto in štirinajsto plačo. Za delo v Avstriji se ne zanima samo Slovenija ampak cela Evropa, saj Avstrija ponuja izjemne pogoje za delo. Tudi kar se tiče plač so ene izmed najboljših v celi Evropi.

Delo v Avstriji je najbolje iskati na avstrijskih forumih kjer objavljajo vrsto in število prostih delovnih mest. Vendar je tudi v Sloveniji veliko število oglasov, ki ponujajo zaposlitev v Avstriji. Vendar za delo v Avstriji je potrebno obvezno znanje nemškega jezika, vendar je zahtevana stopnja znanja odvisna od delovnega položaja na katerem ste.  V večini primerov sklepajo pogodbe redne zaposlitve. Delodajalca v večini zanimajo pridobljena izobrazba in izkušnje, ki jih imate. Posebnosti so dela v medicini, kjer za delo potrebujete dovoljenje avstrijskega ministrstva za zdravje. Če se zaposlite pri avstrijskem delodajalcu in si prijavite stalno bivališče v Avstriji postanete avstrijski davčni zavezanci. Kadar se odločamo za delo v Avstriji se je potrebno zavedati, da so Avstrijske delovne navade disciplina in red. Pisarne in vsa ostala mesta so bolj urejena in sodobna kot pri nas.