Temperature v vašem stanovanju

Za vsako učinkovito delovanje ogrevalnega sistema vsi potrebujemo dober regulator ogrevanja (https://www.tersus.si/homematic-ip-access-point-hap) . Ta nam zagotovi kar se le da najboljši izkoristek energije, poleg tega pa nam zagotavlja želeno temperaturo, ter se prilagaja zunanjim vremenskim vlivom, še preden se le-ti pojavijo.

Pri čem še mi pomaga?

Če se pozimi odpravljamo na dopust, bo regulator ogrevanja skrbel, da nam ogrevalni sistem ne bo v tem času zmrznil. Poleg njegovega prilagajanja na zunanje temperature, nam s tem privarčuje tudi do 30% toplotne energije. Omogoča nam, da se v prehodnih obdobjih sam prižge in začne ogrevati v pravilnem in dovolj hitrem času. Brez skrbi lahko preklopimo tudi na alternativno delovanje, če nam regulator ogrevanja ne deluje primerno, ter s tem odpravimo skrb, da bi nas zeblo v zimskih dneh kljub okvari regulatorja.

regulator ogrevanja

V poletnem času

V poletnem času je regulator v mirovanju, in nam ne porablja neke bistvene električne energije, da nam slučajno začne greti stanovanje brez razloga, kot smo govorili v prejšnji točki smo lahko brez skrbi. Lahko preklopimo na ročno delovanja in ga popolnoma izklopimo, kar nam omogoča popoln nadzor nad našim ogrevalnim sistemom.

Delovanje

Regulator ogrevanja deluje na podlagi merjenja temperature v notranjih prostorih, zunanji temperaturi in temperaturi, ki jo želimo imeti v stanovanju. Sistem se nato prilagaja zunanjim in notranjim temperaturam, ter s tem regulira moč in posledično zmanjša ali poveča porabo. Pripravlja se na zunanje spremembe temperature še preden se zgodijo in s tem prilagodi celoten sistem, da ne deluje preveč oziroma premalo. Edina slabost je, da boste po vsej verjetnosti senzorje morali nameščati sami, pri tem pa morate biti pozorni da senzorji samostojno delujejo nemoteno.

Comments are closed.