Kako pomemben je izkušen zobozdravnik

Strokovnjak na področju ustne medicine, je strokovno usposobljena oseba, ki vam lahko pomaga pri težavah v vaši ustni votlini. Ko imamo bolečine določenega zoba ali več njih je zobar prva oseba, ki vam lahko pomaga. Izkušen zobozdravnik vam lahko pomaga, da se bolečine in težav v ustni votlini lahko hitro znebimo. Ob obisku zobozdravnika je prvi korak, ki ga le ta opravi kompleten sistematski pregled, ki mu omogoči podroben vpogled v stanje ustne votline. Na podlagi trenutnega obstoječega stanja vam zobozdravnik izdela potrebne zalivke, odstrani obolele živce, po potrebi odstrani boleč zob… Usposobljen zobozdravnik pa ima še več nalog, saj vam lahko nadomesti manjkajoči zob, izdela potrebne prevleke, mostiček ali zobno protezo in še več.

Potrebna izobrazba, ki jo zobozdravnik pridobi na medicinski fakulteti, kjer njegov študij traja 6 let mu po zaključku omogoča opravljanje enoletnega pripravništva, kjer opravi tudi strokovni izpit. Po opravljenem strokovnem izpitu, pa ga čaka še specializacija, ki traja 4 leta in se prav tako zaključi z opravljenim specialističnim izpitu. Tako si zobozdravniki pridobijo vsa potrebna znanja za opravljanje poklica.

zobozdravnik

Ko izbiramo svojega zobozdravnika, naj naša odločitev temelji na kakovostnem in strokovnem odnosu ter dostopnosti storitev. Tako bo vaš obisk zobozdravnika priložnost za dobro sodelovanje ter skrb za vašo ustno votlino. Predvsem pa naj ima zobozdravnik strokovno usposobljen, saj vam bo le tako lahko odgovoril na vsa zastavljena vprašanja.

Danes si lahko izberete svojega zobozdravnika, ki deluje v sklopu zobozdravstvene ordinacije, ki ponuja več storitev. Tako lahko na enem mestu opravite več želenih obravnav in posegov. Danes vam je zobozdravnik na voljo v sklopu zdravstvenih storitev, lahko pa se odločite tudi za popolnoma samoplačniško izbiro. Vzemite si čas in izberite pravo zobozdravstveno ordinacijo, ki vam bo zagotovila profesionalno obravnavo izbranega zobozdravnika.