Zakaj uporabljati izdelke iz konoplje

Naravna kozmetika, ki je vedno bolj popularna v svojem asortimanu vsebuje tudi ogromno izdelkov iz konoplje. Ko je govora o konoplji večina ljudi najprej pomisli na THC. A resnica je, da konoplja vsebuje ogromno zdravih naravnih snovi, katere so zdrava naravna alternativa kemikalijam v lepotnih izdelkih.

naravna kozmetika

Izdelki iz konoplje za nego kože so super izbira predvsem za tiste s suho kožo. Klinične raziskave so pokazale da izdelki iz konoplje vsebujejo tudi ogromno antioksidantov, ki so pomembni predvsem za pomlajevanje oz. za preprečevanje staranja kože. Prav tako so druge klinične raziskave pokazale, da konoplja preprečuje nastanek raznih kožnih bolezni.

Kateri izdelki iz konoplje so sploh na voljo?

V trgovinah z izdelki iz konoplje se je v začetku v večini pojavljalo samo konopljino olje, medtem ko so danes na voljo že tudi šamponi iz konoplje, balzami, geli za tuširanje, tekoča mila, losjoni, balzam za ustnice, losjon za lase, sončne kreme, hrana iz konoplje in še mnogo več.

Konopljino olje je primerno za uživanje v odmerkih do 2 žlici dnevno. Super se poda tudi kot dodatek k solati. Vsekakor olje ni primerno za segrevanje, saj na temperaturi nad 150 stopinj celzija začne izgubljati svoje zdravilne sestavine.

Konopljina mazila, kreme in ostali izdelki za nego kože so priporočljivi ravno zato ker ne vsebujejo umetnih sestavin. Primerni so za nego okužb, kožnih poškodb, vraščenih dlak, zdravljenje hemerodiov, lajšanja bolečin in še mnogo več.

Poleg kozmetičnih izdelkov je konoplja primerna za izdelavo papirja, izdelavo goriva in materialov, ki bi lahko nadomestili plastiko. Zaradi njene vsestanske uporabnosti nastajajo problemi z legalizacijo, ker proti pritiskajo celotna lesna industrija, farmacevtska industrija, ki je tudi kriva za prepoved konoplje ter celotna naftna industrija ker le-ta skrbi za oskrbo goriva po celotnem svetu prav tako pa za vso izdelavo plastičnih izdelkov.