Tudi tebe mučijo boleče menstruacije?

Si tudi ti ena izmed tistih, ki se mesečno spopada z močnimi bolečinami? Če je odgovor da, potem beri naprej. Boleče menstruacije lahko izvirajo iz več razlogov. Vedeti moraš, da se v času mesečnega perila telo čisti in so tudi hormoni zelo aktivni.

Morda tvojemu telesu primanjkuje vitaminov ali mineralov, kot so kalcij, železo in mangan. Dobiš jih lahko v hrani – npr. cimet, ingver ali pa v prehranskih dopolnilih. Morda se ti bo zdelo preveč preprosto, vendar pa je tudi pomanjkanje vode lahko razlog za boleče menstruacije. V tem času poskusi pojesti čim več živil, ki vsebujejo vodo – npr. lubenico, kumare, jagodičevje … in seveda popiti dovolj vode. Voda pa je lahko koristna tudi tako, da jo segreješ, vliješ v termofor in si s tem greješ trebuh in tako lajšaš bolečine. Lahko pa si privoščiš le toplo kopel, ki te bo zagotovo sprostila in ti pomagala pri odpravi slabega počutja.

boleče menstruacije

Zavedaj se, da redna telesna aktivnost lahko bistveno zmanjša tvoje boleče menstruacije, zato le hitro v akcijo! Morda kadiš? Še eden izmed razlogov, ki še dodatno pokvarijo tiste dni v mesecu. Pomaga tudi, da v tem času ješ lažjo hrano, kot je sadje, zelenjava, žitarice ..

Ti kljub vsemu pri bolečinah ne pomaga nič? Vzroki so lahko tudi genske narave. Sta boleče menstruacije imeli tudi tvoja mama in babica? Če je tako, potem ti svetujemo, da se oglasiš pri osebnem zdravniku, ali še bolje pri ginekologu in se z njim posvetuješ o protibolečinskih tabletah.

Comments are closed.