Rokavice za enkratno uporabo rabijo v najrazličnejših panogah

Rokavice za enkratno uporabo lahko uporabljate praktično povsod – pri delu na vrtu, pri brisanju prahu po stanovanju, v zdravniških, zobozdravniških in ostalih ambulantah, v kirurgiji itd. Poglejte, kakšne rokavice vam ponujajo na spletni strani podjetja PENTIV in že danes naročite svoj paketek rokavic za enkratno uporabo.

Rokavice za enkratno uporabo se večinoma prodajajo v večjih pakiranjih, npr. 100 parov rokavic, izdelane pa so iz različnih materialov, saj vsako področje uporabe tovrstnih rokavic zahteva drugačen material – rokavice za na vrt verjetno ne bodo enako sestavljene kot tiste, ki se uporabljajo v kirurških sobah. V medicini se najpogosteje uporabljajo rokavice iz naravnega kavčuka iz lateksa, vinila ter nitrila. Rokavice iz lateksa se najpogosteje rabijo v tistih panogah, kjer rokujejo s kemikalijami, vinilne rokavice pa so zelo trpežne, a niso tako prožne kot tiste iz lateksa. Nitril je predvsem zelo dobra alternativa, saj ima bistveno boljšo odpornost na kemikalije kot lateks. Cena je zelo ugodna. Na voljo so vam rokavice s pudrom ali pa brez njega, odvisno od tega, kaj vam je bolj všeč. Obstaja tudi več kategorij rokavic za enkratno uporabo – tiste s kategorijo 3 se denimo lahko uporabljajo v zelo zahtevnih pogojih kot tudi v procesu priprave hrane. Namen rokavic za enkratno uporabo je, da nas ščitijo pred mikroorganizmi, kemikalijami in vsemi ostalimi snovmi, ki so potencialno nevarne za našo kožo (nevarnost snovi za našo kožo se morda ne pokaže takoj, temveč šele po nekaj dneh), seveda pa nas obvarujejo tudi pretirane umazanije, kot je recimo blato, zemlja, ali pa kri in ostali izločki v zdravstvu.

Rokavice za enkratno uporabo so torej zelo razširjene, uporabljajo jih v najrazličnejših panogah, zaradi različnega namena uporabe pa so narejene iz različnih materialov. Večinoma se prodajajo v večjih pakiranjih, zato je cena zelo ugodna.