Razvoj android aplikacij

V današnjem svetu so mobilni telefoni ter ostali pametni aparati vse bolj popularni saj jih uporabljajo več ali manj vsi. Pametni telefoni pa uporabljajo enega izmed trenutno treh popularnih operacijskih sistemov, Android, iOS ter Windows OS. Seveda se najdejo tudi telefoni z drugimi operacijskimi sistemi, na primer Symbian, vendar pa je le teh vse manj.

Zaradi popularnosti predvsem Androida je tudi vse bolj razširjen razvoj android aplikacij. Ker je android odprtokoden operacijski sistem je razvoj android aplikacij dokaj preprost ter enostaven, najde pa se tudi ogromno različnih zastonjskih aplikacij.

Če ste eden izmed ljudi, ki se radi naučijo česar novega ter imajo željo po ustvarjanju, potem se lahko naučiti ustvarjati svoje aplikacije.

 

Razvoj Android aplikacij

 

Za sam razvoj android aplikacij pa boste seveda potrebovali računalnik, telefon na katerem je android operacijski sistem ter par aplikacij na računalniku ki so potrebne za razvoj android aplikacij.

No voljo imate dve različni opciji kako narediti svojo prvo android aplikacijo. Prvi, in rahlo bolj preprost način za večino ljudi je način z tako imenovanim Android SDK (Android Software Development Kit). S tem programom napišete osnovno kodo aplikacije, Android SDK pa vam pomaga, da to kodo prenesete v delujoče Andorid okolje, se pravi na vaš pametni telefon.

Drugi sistem pa je s tako imenovanim App Inventor-jem, orodje, ki je trenutno v zadnjih fazah testiranja vendar pa naj bi bilo zelo preprosto za uporabo.

Seveda pa je priporočeno da imate na računalniku nameščen še kak drug uporaben program. Zelo popularne so namreč aplikacije narejene v Javi, za njihovo izdelavo pa potrebujete svoje programe, med katerimi je najbolj razširjen, preprost za uporabo ter zelo popularen Eclipse IDE. Razvoj android aplikacij kot vidite ni tako težaven, je pa res da se boste lahko na začetku rahlo lovili ter iskali pravilne gumbe v raznih orodjih. Ko pa bo vaš razvoj android aplikacij pa postal veliko bolj rutiniran postopek pa boste lahko aplikacije ustvarjali dokaj hitro.