Olje pšeničnih kalčkov bo ohranjalo vaše zdravje vse leto

Olje pšeničnih kalčkov ima številne blagodejne učinke, kamor sodijo pomiritev razdražene kože, preprečevanja nastanka vidnih znakov staranja, preprečevanje aken, zaščita srca, itd. Olje pšeničnih kalčkov je predvsem zelo zdravo, več informacij pa je tukaj. Pri negi las olje vmasiramo v lasišče ali pa ga uporabimo v šamponih in drugih sredstvih za nego las, lase bo okrepilo ter jim dalo zapeljivi lesk. Zaradi visoke vrednosti vitamina E, bo olje kožo negovalo, pospešilo cirkulacijo krvi, s tem pa bo tudi zdravljenje kože hitrejše. Olje pa bo tudi na naraven način učinkovito očistilo vašo kožo vseh nečistoč. Odlična novica je tudi, da ne maši por.

Olje pšeničnih kalčkov se uporablja v primeru sladkorne bolezni, visokega krvnega pritiska, debelosti, izgube las, prhljaja, suhe kože, gub, prezgodnjega staranja, demence, izgube spomina, aken, utrujenosti in itd. Omega maščobne kisline, ki jih olje pšeničnih kalčkov vsebuje, znižujejo nivo slabega holesterola v krvi in pripomorejo k boljši cirkulaciji krvi. Vse to pa tudi znižuje krvni pritisk. Olje vsebuje tudi veliko antioksidantov, zato blagodejno vpliva tako na kožo kot tudi na preostalo telo. Olje lahko tudi pojeste, na tak način nevtralizirate proste radikale, ki poškodujejo celice ter povzročajo staranje in številne kronične bolezni.

Uživanje olja pa pospeši tudi metabolizem, s tem pa kurjenje maščob. Vsebuje tudi vitamina A in E ter veliko drugih oksidantov, zaradi česar vpliva tudi na boljše delovanje možganov. Zmanjšuje pa tudi tveganje za nastanek degenerativnih živčnih bolezni. Olje vsebuje tudi veliko magnezija, ki je nujno potrebna hranilna snov, sodeluje pa pri uravnavanju krvnega sladkorja v telesu.

Olje pšeničnih kalčkov vsebuje veliko hranilnih snovi, iz kalčka pa se ob primernih pogojih razvije nova rastlina. Olje pšeničnih kalčkov vsebuje triindvajset različnih snovi. V njem najdemo vitamine, minerale, antioksidante in celo kopico nenasičenih maščobnih kislin. Vso to bogastvo pa je tudi v olju, ki ga dobimo s hladnim stiskanjem.