Domena

DomenaŽelite biti prepoznavni tudi na spletu? Želite narediti spletno stran? Pred samo izdelavo spletne strani morate najprej registrirati domeno oziroma elektronsko ime, ki bo bistveno pripomoglo k spletni prepoznavnosti vašega podjetja. Kaj pa sploh je domena? Domena je spletno ime na internetu. V kolikor boste izbrali ustrezno ime, ki bo šlo spletnim uporabnikom hitro “v uho” in si vam bodo na ta način zapomnili, boste bistveno pripomogli k povečanemu obisku vaše spletne strani. Priporočljivo je, da domena vsebuje ime podjetja, v kolikor želite narediti spletno stran za podjetje. Hitro in ugodno vam to uredijo v podjetju, ki ga najdete na http://www.e-uspeh.com.

Domena se lahko registrira hitro in enostavno, pri čemer se morate držati le nekaj osnovnih zakonitosti, da bo obisk spletne strani čim večji. Pri izbiri imena pazite, da bo domena vsebovala le črke angleške abecede ter, da bo daljše od treh znakov. Zaradi pravilno izbrane domene bo svetovni splet funkcioniral enostavneje, saj si v splošnem spletni uporabniki lažje zapomnijo imena in ne številke.

Domena se registrira na uradnem pooblaščenem registru, kot je npr. www.e-uspeh.com, kjer vam nudijo ugodno in hitro registracijo ter podaljševanje domen. Izbirate lahko med naslednjimi domenskimi končnicami .si, .com, .eu, .net, .tv, .mobi in .org. Pred samo registracijo boste še preverili, ali je domena še na voljo. To lahko opravite preko spletnega obrazca za registracijo domen, kjer vam bo sistem samodejno preveril razpoložljivost domenskih končnic. V kolikor se boste odločili, da bi vašo domeno registrirali pri www.e-uspeh.com, vam ob registraciji domene nudijo brezplačno parkiranje domene in njeno preusmeritev, preusmeritev e-pošte, urejanje zapisov, zaklepanje domene, lastni imenski strežnik, nastavitev Google Apps in zamenjavo lastništva. Registracijo domene boste pri uradnem pooblaščenem registru domen opravili brez dodatnih stroškov, pri tem boste deležni celovite podpore, enostavnega orodja za upravljanje z domenami in redno obveščanje o podaljšanju.