Alu platišča za ljudi, ki cenijo videz

Alu platišča so namenjena vsem voznikom, ki jim je izgled svojega jeklenega konjička pomemben in tako želijo, da izgleda kar se da lepo. Na pogled so zelo privlačna, so pa tudi nekoliko bolj občutljiva na morebitne poškodbe, tako da niso najbolj trpežna platišča, kar pa ni problem, če se zanje ustrezno poskrbi.

V zimskih razmerah alu platišča niso najbolj primerna saj jih večja koncentracija soli in peska na cesti hitro uniči, s čimer se izgubi njihova atraktivnost. Tako izgubijo svojo barvo in lesk kar pa zniža njihovo estetsko vrednost. Toda vse dokler z njimi ravnate ustrezno, lahko vse to v veliki večini preprečite, tako da je vse odvisno od vas. Na izbiro imate številne različne oblike in barve, kar pomeni, da boste zagotovo našli alu platišča, ki bodo ustrezala tako vam kot tudi vašemu avtomobilu, saj je izbire na kupe. Platišča, ki so najbolj priljubljena pridejo v kovinski oziroma metalic barvi, poleg nje pa so popularne tudi črna, grafitna in različni odtenki sive. Na voljo imate tudi lita platišča, katera pa pridejo z barvnim robom, kar pa izgleda še toliko bolje. Alu platišča imajo tudi to prednost, da so njihove odprtine večje, kar pomeni, da se za razliko od ozkih in majhnih odprtin, tukaj ne bo nabiral sneg in povzorčal težave. Res pa je, da se lite feltne uporablja bolj v spomladnih mesecih, tako da te težave pogosto sploh ni. Pri nakupu pa le bodite pozorni na to, da izbrana platišča ustrezajo vašemu osebnemu vozilu.

Pa tudi ne vzemite alu platišča kar od vsakega proizvajalca. Izberite tistega, ki ne stave vse le na videz platišč, vendar za te tudi premišljeno izbere tehnološke postopke, materiale in premaze, ki bodo poskrbeli, da platišča ohranijo svoj lep izgled in lesk čim dlje. Alu platišča pa imajo tudi to prednost, da ne rjavijo.